Foglaljon
időpontot

Foglaljon időpontot

Visszahívást kérek  Visszahívást kérek 
Bezár ×
Elküld
1025 Budapest, Páfrány út 23/b.info@panoramamed.hu /panoramamed
  |  
  |  
  |  
  |  
  |  
Foglaljon
időpontot

Foglaljon időpontot

Visszahívást kérek  Visszahívást kérek 
Bezár ×
Elküld
1025 Budapest, Páfrány út 23/b.
info@panoramamed.hu  /panoramamed
Híreink
Autizmussal élő gyermek felkészítése orvosi vizsgálatra, vérvételre
Betűméret: + -

Kedves Szülők!

Amennyiben gyermeke autizmus spektrumzavarral él, és orvosi vizsgálatra, beavatkozásra, ehhez kapcsolódóan vérvételre van szüksége, az szorongást keltő helyzetet jelenthet mind a gyermek mind a szülők számára.

Nagy valószínűséggel kimondhatjuk, hogy mindannyiuk számára szorongáscsökkentő hatású lehet az, ha tudják, hogy mi fog történni, és gyermeke tud valami jobbat tenni annál, minthogy tehetetlenül várja az ismeretlen eseményeket, a tűszúrást vagy váratlanul kerül bele egy ilyen szituációba.

Ezekkel az információkkal reményeink szerint csökkenteni tudjuk az Önök aggodalmait. A felkészítés előtt érdemes átgondolni, hogy gyermeke milyen módon reagál majd jobban a helyzetre: ha előre tudja, hogy mi fog vele történni, vagy az a jobb, ha mindig csak az éppen bekövetkező eseményről értesül.

Szeretnénk elérni, hogy a lehetőségekhez képest pozitív tapasztalatokkal távozhassanak, a vizsgálat, a vérvétel a lehető legkevesebb kellemetlenséget jelentse az Önök számára, és egy szükséges következő beavatkozás már könnyebben kivitelezhető legyen a gyermeküknél.

 

  • Első lépésként egy kérdőív kitöltésére kérjük Önt/Önöket, hogy ennek segítségével jobban megismerhessük gyermeke speciális igényeit. Így a vizsgálatot végző orvos és a nővér is kellően tájékozott lesz és körültekintőbben tudják munkájukat végezni. Ezt a folyamatot segíti a PMC pszichológusa, akivel emailben és telefonon is konzultálhatnak.
  • Ha a gyermeke szeretné tudni, hogy mi fog vele történni, akkor használhatnak képeket a felkészítésére. A PMC épületéről, a gyermeket vizsgáló orvosról, a vérvételt végző nővérről és a vérvétel folyamatáról, amennyiben igénylik, e-mailben tudunk képeket küldeni. Hamarosan azonban a honlapon is elérhetők lesznek az épületről, vizsgáló helyiségekről, a vizsgálat folyamatáról készült fényképek.
  • Ha gyermeke számára segítséget jelent, hogy a valóságos környezetben eljátsszuk részben játékokkal részben valódi tárgyakkal a gyermekükre váró helyzeteket, és gyermeke előzetesen meg tudja ismerni az épületet, akkor pszichológusaink szívesen állnak rendelkezésükre egy telefonon előzetesen egyeztetett időpontban.
  • Együtt tudunk működni abban az esetben is, ha a gyermekkel foglalkozó gyógypedagógus vagy pszichológus helybeli segítségét szeretnék igénybe venni a vizsgálatra való felkészítéshez. Szívesen konzultálunk a szakemberrel és rendelkezésére bocsájtjuk a szükséges képanyagot, információkat.
  • A rendelőnkben a fájdalomcsillapítás érdekében EMLA gélt használunk, de más eszközök is rendelkezésre állnak a fájdalomcsökkentéshez. (továbblépés a fájdalomcsillapítás cikkhez)

 

Amennyiben nem szeretné valamilyen ok miatt igénybe venni a fent felajánlott segítséget, akkor szeretnénk néhány jól bevált módszert ajánlani, és ezzel is az Önök segítségére lenni. A kérdőív kitöltését azonban ebben az esetben is kérjük, hogy szakembereink felkészülhessenek gyermeke fogadására.


‹ Vissza
Nézzen szét nálunk
Nézzen szét nálunk
Így juthat el hozzánk
Partnereink
Budaörsmed Budaörsi Egészségügyi Központ
MedSpot Alapítvány
Szent János Kórház
Uzsoki utcai Kórház
Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház
Centrum Lab
Semmelweis Egyetem
Eötvös Loránd Tudományegyetem
foglaljorvost.hu
Advance Medical Hungary
Hôpital de l'Enfance de Lausanne
Autistic Art
Forbes
Kaptár
Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikai Társaság
Share@Facebook
Link másolása