MUNKATÁRSAINK

ASBÓTHNÉ KRISTON VIKTÓRIA

Gyógypedagógus

Gyógypedagógusként sok éve foglalkozom beszédfejlődési, tanulási zavarral küzdő gyermekek vizsgálatával és terápiájával. A teljesítménybeli elmaradás – okként vagy következményként – gyakran jár együtt pszichés tünetekkel. A nyelvi vagy tanulási teljesítményükben lemaradó gyermekeknél az alapos és pontos diagnosztikán és a gyermek problémájára fókuszáláson túl, fontosnak tartom a szülő-gyermek kapcsolat támogatását is az adott –gyakran évekig fennálló- helyzetben. Meggyőződésem, hogy ez a törekvés olyan szakmai team munkában a legeredményesebb, ahol a gyógypedagógus, a pszichológus, és az orvos együtt dolgozik.

DR. BÓDI BRIGITTA

Belgyógyász, nefrológus

Tizenhat éves, kórházban szerzett belgyógyászati és nefrológiai szakorvosi tapasztalattal rendelkezem. Mindennapi munkám során fekvő és járó betegek akut és krónikus ellátásával, gondozásával foglalkozom. Sajnos a kórházi betegellátás során sem idő, sem elegendő szakértő személyzet nem áll rendelkezésre a testi tünetek hátterében álló lelki problémák feltárására, a krónikus betegek pszichés gondozására. Munkámat hivatásomnak tekintem, és örömmel csatlakoztam a Panoráma Medical Center új szemléletet képviselő csapatához.

DR. CSEH ÁRON PHD

Csecsemő-És gyermekgyógyász szakorvos, gyermek-gasztroenterológus, egyetemi tanársegéd

A gyermekgyógyászatban találtam meg élethivatásomat, 3 gyermek édesapjaként átérzem minden szülő aggodalmát, amit beteg gyermeke iránt érez. Munkám kezdete óta vonz a sürgősségi ellátás, ugyanakkor fontosnak tartom a naprakész tudás és új gyógymódok irányába történő kutatást is. A fő kutatási és jelenleg is érdeklődési területem a csecsemő- és gyermekkori gyomorbélrendszeri betegségek széles skálája. A gyógyításban a legfrissebb orvosi tudás és a hagyományos gyakorlati tapasztalat ötvözeteként, a gyermekek személyére szabott gyógymódot igyekszem alkalmazni. A Panorama Medical Center gyermekorvosaként célom, hogy a hozzánk kerülő kis betegeket testi és lelki egészségük helyreállításában egyaránt segítsem.

DR. CSEH JÚLIA

Pszichiáter, gyermek- és serdülő-pszichoterapeuta, család- és párterapeuta-jelölt

Pszichoterapeutaként gyerekekkel, felnőttekkel és családokkal foglalkozom. Számomra a terápia lényege a biztonságot nyújtó kapcsolat, ahol a pácienst foglalkoztató témák, gondolatok, érzések szabadon megoszthatók a terapeutával és a terápia védett terében megvizsgálhatóvá, korrigálhatóvá válhatnak. Szükség esetén kiegészítő gyógyszeres támogatást alkalmazok. Fontos számomra, hogy kollégáimmal teamben dolgozzunk, pácienseinkről közösen gondolkodjunk.

DR. CSEKE BÉLA

Belgyógyász szakorvos

Éveken át dolgoztam a mentőszolgálatnál, a sürgősségi ellátásban és belgyógyászaton. Munkám során, rengeteg betegnél láttam, hogy a testi problémák mellett nagyon fontos a lelki tényezők figyelembevétele – akár okként, akár következményként szerepelnek. A hatékonyabb gyógyításhoz elengedhetetlen, hogy az egész embert kezeljük, mert enélkül nem lehet egészség. Minden páciens jogos elvárása a személyre szabott törődés és egy megértő, türelmes gyógyító csapat. Ezért nagyszerű ennek szellemében létrejött intézményünk, ahol pácienseink megtapasztalhatják a komplex szemlélet előnyeit.

DÁVID JÓZSEF

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta-jelölt

Eddigi munkám során több évet dolgoztam akut pszichiátriai, majd pszichoterápiás osztályon. Így volt lehetőségem megtapasztalni a gyakorlatban is, hogy a testi és a lélektani folyamatok mennyire összefüggnek és mennyit nyerhetünk azzal, ha nem egymástól különválasztva, hanem egy közös egész részeként tudjuk kezelni a különböző tüneteket. Ezért tartom rendelőnket fontos és izgalmas lehetőségnek, ahol a pácienseink mind szomatikus, mind a pszichés szempontjaik figyelembe vételével, megértve és megfelelően kezelve érezhetik magukat.

DR. DEÁK BÁRDOS GABRIELLA

Belgyógyász, kardiológus, tüdőgyógyász, foglalkozás-egészségügyi szakorvos

1968-ban végeztem a mai Semmelwies Egyetemen. Tüdőgyógyász, belgyógyász, kardiológus, üzemorvostan, szociális alap és felsőfokú végzettségű szakvizsgával rendelkezem. A pszichoszomatikus (lélek-test egysége) szemlélet több évtizedes tapasztalatom szerint a modern orvoslásban nélkülözhetetlen. A pszichés stressz (a lelki problémák) közvetve vagy közvetlenül testi megbetegedésekhez vezethetnek, és fordítva. A lélek-test egységének a szemléletével a komplex gyógyítás a cél.

DR. DOBÓ KATALIN

Belgyógyász, pszichoterapeuta szakorvos, család- és párterapeuta

A belgyógyászból azért lettem háziorvos, mert itt a gyógyítás emberközelben történik és a betegségek megelőzése is eredményesebben végezhető. Meggyőződésem, és tapasztalatom is, hogy a testi és lelki problémák együttes kezelése hatékonyabb megelőzést és gyógyítást eredményez. Az utóbbi években szakmai érdeklődésem a Bálint-csoportok felé fordult, melyek az orvosok, ápolók, segítő foglalkozásúak számára tartott esetmegbeszélő csoportok. A fentiek alapján érthető, hogy nagy örömmel csatlakoztam a Panorama Medical Center csapatához. A Panorma Medical Centerben gyógyító szakemberek számára esetmegbeszélő csoportokat tartok. Ezek a Klinikai Esetmegbeszélő Csoportok elősegítik az integrált, pszichoszomatikus szemléletű ellátást.

dr. Filiczky István

Belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos

dr. Kis Éva

Csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekradiológus szakorvos

dr. Szilágyi Melinda

Bőrgyógyász szakorvos

2010-ben szakvizsgáztam bőrgyógyászatból, jelenleg allergológia-klinikai immunológia szakvizsga gyakorlatomat töltöm. Munkám során tapasztaltam, hogy pácienseim panaszai nem magyarázhatóak kizárólagosan objektív, szervi okokkal, számos esetben lelki háttér is színezi a klinikai képet. Szakrendelőben végzett munkám során az ok tisztázására kevés az idő, a lehetőség. Ezért találom nagyon jó kezdeményezésnek a Panorama Medical Centerben a szomatikus orvosok és pszichológusok, pszichoterapeuták szoros együttműködését betegeink tünetei hátterének tisztázása és gyógyulása érdekében.

EGYÜD PÉTER

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta-jelölt

Jelenleg főállásban egy pszichoterápiás osztályon dolgozom, ami széles körű rálátást biztosít a különböző pszichológiai, illetve pszichoszomatikus problémákra, panaszokra. Emellett pszichoterapeuta és csoportanaltikus képzésben veszek részt. Korábban autogén tréninget végeztem és elsősorban pszichodinamikus szemléletben dolgozom. Itt a Panorama Medical Center közösségének a tagjaként az a célom, hogy minél magasabb szakmai színvonalon a ránk jellemző komplex szemlélettel végezzem a munkám, és hasznosítsam az egyéni és csoportos terápiákban szerzett eddigi tapasztalatomat.

DR. EÖRSI DÁNIEL

Családorvos, pszichoterapeuta szakorvos-jelölt

A gyógyításban mindig a komplex, testi és lelki folyamatokra egyaránt fókuszáló szemlélet vonzott. 2007. óta dolgozom saját háziorvosi praxisomban a Ferencvárosban és még ebben az évben megkezdtem pszichoterápiás tanulmányaimat is. Később oktatóként bekapcsolódtam a graduális és a szakorvos-képzésbe is a Semmelweis Egyetemen, és néhány kutatási projektben is részt veszek. Egyedülálló szakmai kihívásnak élem meg a Panoráma Medical Centerben való munkát, hiszen itt a betegellátás vezérelve a pszichoszomatikus gondolkodás. Végre olyan közegben dolgozhatom, ahol a hozzánk fordulók panaszait, betegségét a lehető legkomplexebben tudjuk értelmezni és kezelni.

Gődény Anna

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta-jelölt

GREMSPERGER LÁSZLÓ

Addiktológiai konzultáns

Szenvedélybetegekkel, függőkkel foglalkozom. Úgynevezett „sajátélményű szakember” vagyok, ami egyszerűbben azt jelenti, hogy magam is súlyos alkoholizmusból épültem fel, ezért belülről is jól ismerem a zuhanás és emelkedés „élményeit”. A sajátélményűség mellé a szaktudást a Semmelweis Egyetem posztgraduális képzésén szereztem több évtizedes pedagógusi pályafutás után. Mindegyik függőségben közös, hogy életünk során valamiért elfogy, eltűnik a belső erőforrásunk, és képtelenné válunk a normális, hatékony, boldog életre. A kínzó ürességérzet, szorongás elviselhetetlenné válik, ezért külső „erőforrások” után nézünk: van, aki inni, drogozni kezd, van, aki egy társat használ erőforrásként, van, aki a munkába menekül. És még számtalan változata van az öngyógyítás, boldogságkeresés függőségbe vezető zsákutcáinak. A szenvedélybetegséget a mi társadalmunkban stigmatizálás, titkolózás, tájékozatlanság veszik körül. Ettől a szereplők – akár érintettek, akár hozzátartozók – ördögi körökbe kerülnek, és egyre nagyobb veszteségeket szenvednek el. A tapasztalat azt mutatja, hogy ebből kitörni csak segítséggel lehet. Szeretettel várok minden kitörni vágyó érintettet és hozzátartozót.

HAMAR ANDREADR. HORVÁTH KLÁRA

Pszichoterapeuta

A Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán szereztem meg a pszichiátriai alapokat, és oktattam pszichiátriát, majd 15 évig dolgoztam az OORI Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás-rehabilitációs Osztályán (Tündérhegy), ahol az utolsó 10 évben mindkét osztályos részleget vezettem is. A pszichés és testi tünetekkel, kapcsolati zavarokkal érkező páciensek kezelése az összetett kapcsolati térben, csoportok alkotta keretben nagyon intenzíven és hatékonyan történik. Itt szerzett tapasztalataim a teammunkában, a betegségek és zavarok integrált látásmódjában, segítenek a pszichoszomatikus működés megértésében és kezelésében is. A Panoráma Medical Center alakuló csapatához azért csatlakoztam, mert a testi és lelki problémák megközelítésének olyan komplex megértését teszi lehetővé a rendelő szemlélete és ennek megfelelően kialakított struktúra, amiben igazán hatékony kezelése történhet az ezekkel a betegségekkel, zavarokkal küzdő embernek.

Késmárki-Galli Tímea Róza

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta-jelölt

DR. KONCZ ZSUZSA PHD

Gasztroenterológus szakorvos

Közel egy évtizede tartó kutatói és gyógyítói munkám során lehetőségem volt különböző belgyógyászati területeken tapasztalatot szerezni, majd gasztroenterológiából sikeres szakvizsgát tenni. Az évek alatt kellő jártasságra és rutinra tettem szert a tápcsatorna endoszkópos vizsgálataiban. A napi szintű betegellátás során szerzett tapasztalataim alapján bátran állíthatom, hogy az egészség alapját a test és a lélek harmonikus együttműködése jelenti. Sajnos, a jelenlegi túlterhelt egészségügyi helyzetben kevés idő jut a betegségek lelki okainak feltárására. Így, abból a meggyőződésből csatlakoztam a PMC csapatához, hogy itt egyedülálló lehetőség van a betegek komplex kezelésére, a testi- és a lelki oldalt egyaránt figyelembe véve.

KOVÁCS GYÖRGYI

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

A gyermek pszichodiagnosztika és analitikusan orientált gyerek pszichoterápia terén hosszú és széles körű szakmai tapasztalatot főállásban Pedagógiai Szakszolgálatban (Nevelési Tanácsadóban), Szakértői Bizottságban, részállásban gyermekkórházban, valamint magánrendelés keretei között szereztem. A gyakorlatból tudom, hogy a gyermekkori pszichés problémáknak vannak olyan területei, amelyek csak team munkában, szomatikus orvos, pszichiáter, pszichológus együttműködésével kezelhetők eredményesen. Ide tartoznak a szomatikus tüneteket mutató és a krónikus betegséggel küzdő gyerekek, akik esetében sokszor az egész család pszichés támogatásra szorul. A team munkát lehetővé tevő Panoráma Medical Centerben szeretnénk számukra magas színvonalú ellátást biztosítani.

KOVACSICS LEILA

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta-jelölt, pszichodráma-vezető

Szakmai pályafutásom során felnőtt addiktológiai és pszichiátriai problémákkal foglalkoztam az Országos Addiktológiai Intézetben, később a János Kórház Pszichiátriai és Pszichiátriai Rehabilitációs osztályán. Pszichodinamikus szemléletben dogozom, hat éve rendszeresen vezetek felnőtt és serdülő pszichodráma csoportokat, valamint autogén tréninget tartok felnőtteknek, melynek során nagy hangsúly fektetünk a testi-lelki folyamatok egymásra hatásának megértésére. Szakmai tapasztalatom, hogy nem lehet élesen elválasztani a gyermek-szülő problematikát egymástól. Ehhez hasonló komplex megértésre van szükség a pszichoszomatikus gyógyításban is. Az egészlegesség, a holisztikus gondolkodásmód képviselőjeként nagy öröm számomra, hogy a Panoráma Medical Center munkatársaként közreműködhetek e szemlélet átadásában.

KŐMŰVES LUCA

Személyi egészségügyi asszisztens

2011-ben végeztem a Budapesti Gazdasági Főiskolán, idegenforgalmi szakirányon. Munkáim során mindig is emberekkel foglalkoztam. Egy hirtelen jött betegség arra késztetett, hogy időm nagy részét egészségügyi közegben töltsem. Azóta felépültem, sokat köszönhetek az egészségügyi szakembereknek és annak, hogy a fizikai erőnlétem mellett a lelki gyógyulásomat is szem előtt tartották. Nehéz eligazodni a vizsgálatok és kezelések labirintusában, sokszor lelkileg is megterhelő az összeegyeztetésük. Ilyen helyzetben sokat jelent, ha bizalommal fordulhatunk valakihez, a kérdéseinkkel, aki rendelkezésünkre áll minden adódó helyzetben. A Panorama Medical Center új, egyedülálló szolgáltatásának keretében erre lehetőség van. Bízom benne, hogy közreműködésemmel pácienseink segítségére lehetek.

DR. MEDVECZKY ANDREA

Radiológus és izotópdiagnosztikai szakorvos

A betegségektől való félelem, csak addig jó, amíg az egészséges életmódra ösztönöz. Nagyon sok mindenről viszont nem tehetünk, sok mindent el kell fogadni és megtanulni együtt élni vele.

DR. MÉSZÁROS GERGELY

Gyermekpszichiáter

Orvosi diplomát 2007-ben szereztem, 2012-ben szakvizsgáztam gyermek- és ifjúságpszichiátriából,. Főállásban egy gyermekpszichiátriai kórházban dolgozom részlegvezető főorvosként, e mellett konzultatív munkát végzek a gyermekvédelem és az oktatás területein is. A mindennapi diagnosztikus és terápiás munkát kiegészítve a kezdetektől részt veszek több kutatásban, serdülők és fiatal felnőttek kognitív viselkedésterápiás szemléletű, egyéni pszichoterápiák vezetésével is foglalkozom.

DR. NAGY ATTILA

Neurológus szakorvos

„A kezdeteknél kell a legkényesebb gonddal figyelni, mert ekkor a legvalószínűbb, hogy a dolgok még visszafordíthatóak”


A neurológia, ezen belül az autonóm neurológia, az elmúlt néhány évtizedben az organikus gyógyászat egyik legdinamikusabban fejlődő területe, különösen fontos a pszichoszomatikus elváltozások, a léleknek a testre gyakorolt kóros hatásának objektív és korai felismerésében. A lélek és a test közötti folyamatok szabályozásában integráló szerepet játszó autonóm idegrendszer működésbeli változásainak mérési lehetőségeinek köre egyre bővül az utóbbi egy-két évtized vizsgálati módszereinek gyors fejlődése következtében. A Panorama Medical Center csapatához 25 éve dolgozó neurológusként azért csatlakoztam, mert hiszem, hogy a test és a lélek nem választható szét, így együtt is kezelendő.

DR. PAP CSABA

Kardiológus szakorvos

Kardiológiai gyakorlatom során nagyon sok beteggel találkozom, akiknek panaszait (mellkasi panaszok, ritmuszavarok, ingadozó vérnyomás stb.) legalábbis részben lelki okok magyarázzák, illetve akiknek kockázati tényezői miatt életmódváltásra van szükség (étrendi korlátozások, dohányzásról leszokás stb.) és ez gondot okoz nekik. Mindkét esetben alapvető fontosságúnak gondolom a holisztikus, testi és lelki folyamatokat egyaránt figyelembe vevő terápiás hozzáállást, komplex pszichés és szomatikus kezelési program alkalmazását.

PÉTER EDIT

Tanácsadó szakpszichológus

Több mint húsz éve szereztem pszichológus diplomát. Az eltelt időben felnőttekkel és gyerekekkel, egyénekkel és csoportokkal egyaránt dolgoztam. Munkámat kórházi osztályon kezdtem, ahol daganatos betegekkel foglalkoztam, később egy Pedagógiai Szakszolgálat munkatársaként illetve magánrendelés keretei között segítettem a hozzám fordulókat abban, hogy a hétköznapi életben elkerülhetetlen krízisek – veszteségek, betegségek, kapcsolati és munkahelyi problémák – esetén önmaguk jobb megismerése által találjanak rá saját belső erőforrásaikra. Szemléletemben a test és lélek elválaszthatatlan egységet alkot., így érdeklődésem és képzettségeim a testet is a pszichoterápiás munka középpontjába helyező módszerek állnak. Nagy öröm számomra, hogy a Panoráma Medical Centerben ezt a munkát a pszichoszomatikus gondolkodást képviselő teamben folytathatom.

DR. RÁCZ EDIT

Aneszteziológus, fájdalomambulancia-vezető

DR. SPÁNYIK ANDRÁS

Foglalkozás-egészségügyi szakorvos-jelölt, pszichoterapeuta szakorvos-jelölt

A sürgősségi ellátásban töltött évek során sokféle betegséggel, pácienssel találkoztam. Számos alkalommal tapasztaltuk kollégáimmal, hogy a páciensek panaszainak hátterében lelki okok: stressz, szorongás, depresszió állnak, ám bármennyire is igyekeztünk, kórházi körülmények között nem tudtunk megfelelő lelki segítséget nyújtani. A Panorama Medical Center egyik alapítójaként és ügyvezetőjeként igyekszem kollégáimmal olyan szakmai közösséget létrehozni, ahol a betegségeket a komplex szemléletben tudjuk gyógyítani, és elegendő időt és figyelmet tudunk szentelni a pácienseinkre.

Szigetvári Gyula Tamás

Fizioterapeuta BSc(Hons), Fizioterápiarészleg-vezető

“Az egészség a teljes testi, lelki, szociális jólét,..” WHO.A fájdalom, amit gyógytornászként és manuálterapeutaként fizikai szinten kezelek, e hármaspillér minden részét szervesen érinti. A környezetünk és lelki folyamataink tükre testünkmilliárdnyi sejtje, melyek szolgálják létezésünket, összehangoltan működve a nap mindenpercében. A fájdalom egy riasztó, figyelmeztető jel. Ennek lehetséges eredetét térképezzükfel speciális tesztek sorával, ami lehet izom-diszbalansz, ízületi diszfunkció, idegi érintettségés számos egyéb tényező. Majd az ennek tükrében felállított kezelési terv adja az egészségvisszaállításához alkalmazott manuális technikák és egyéni mozgásterápiák hátterét.Külföldi kórházakban töltött éveim alatt megtapasztalhattam a team munkát orvos-pszichológus-dietetikus- immunológus-gyógytornász és egyéb specialisták között: az egyéntmint komplex rendszert közelítjük meg a tartós gyógyulása érdekében.Szakmai tapasztalat:Postoperatív, neurológiai rehabilitáció, LondonMarie Curie Hospice, daganatos betegek speciális tréningje, LondonKieser preventív és fenntartó erőedzés, LondonBalanceNet mozgásstúdió vezetése, manuálterápia, gyógytorna, BudapestHungária Lovas Sport Egyesület válogatott fogathajtó magyar bajnok személyi edzéseIbsa gyógyszergyártó cégnél termékmenedzser, fájdalomcsillapítás, NSAID,porcregenerációBudapest Sportkórház, Reumatológiai Rehabilitáció, osztályos gyógytornaTestnevelési Egyetem Humánkineziológiai angol szakos hallgatók gyakorlati oktatásaLondon AJ Bell triatlon olimpiai táv sikeres teljesítése

TAKÁCS HAJNALKA

Dietetikus

A személyre szabott tanácsadásban hiszek! Minden ember egyedi, más és más életritmussal, étkezési szokással, preferenciával. Hatékonyan segíteni csak a másik fél együttműködésével lehet, ezért a munkám során a kompromisszum az, ami meghatározza a tanácsadást. Nincsenek tiltott ételek, a megfelelő mennyiség betartása a fontos. Tanácsadásom kiterjed az egészségesektől egészen a műtét utáni rehabilitáción levőkig. Az egészséges életmód útjára lépni sohasem késő! “A tested a poggyász, amit egész életeden keresztül hordanod kell. Minél több a felesleg rajta, annál rövidebb az út.” Fő profil - elhízás és ez ehhez társuló megbetegedések - cukorbetegség Segítséget nyújtok még azoknak - akik még panaszmentesek, de a rohamosan felbukkanó újabb és újabb népbetegségek intő jeleként az egészséges életmód útjára szeretnének lépni - akik már felfedezett rizikótényezőkkel rendelkeznek, de a betegséget szeretnék elkerülni és - azoknak is, akik már rendelkeznek a problémával, esetleg műtéten estek át. Táplálkozással nagy százalékban befolyásolhatjuk felépülésüket, állapotjavításukat. Lehetőségek: Személyes konzultáció: Ajánlott azoknak, akik a helyes táplálkozás szabályairól, betegségük által igényelt diétáról, étrendről szeretnének széleskörű információt kapni. - Táplálkozási anamnézis, jelenlegi táplálkozási szokások felmérése - Táplálkozási tanácsadás, a hibák kiküszöbölése, javaslattétel a változtatásra, példákkal Kontroll: Az első konzultáción megbeszéltek tükrében 1 hetes táplálkozási napló készítése, melyet közösen átbeszélünk a felmerülő kérdésekkel egyaránt. Étrend tervezés: A személyre szabott étrend segítséget nyújt abban, hogy olyan étrendet kövessen, ami pontosan az Ön igényeihez mérten kerül összeállításra, igazodva étkezési szokásaihoz, preferenciáihoz, és a tökéletes diéta összeállítási szabályaihoz. Az étrend a receptleírásokat is magában foglalja, pontos mennyiségekkel és elkészítéssel.

DR. TÓTH HELGA

Allergológus, klinikai immunológus, tüdőgyógyász szakorvos

Több mint két évtizede foglalkozom a tüdőt érintő betegségekkel, allergiás légúti rendellenességekkel és az elmúlt tíz évben dohányzás leszokás támogatással. A tüdő szervezetünk olyan csodálatos része, melynek létezésérő tudomást sem veszünk, mivel oly természetes számunkra, hogy lélegzünk. A legkisebb probléma, mely a légzés tudatossá válását okozza, komoly terhet ró mind testileg, mind lelkileg a páciensre. Pályám kezdetén megtanultam és azóta orvosi hitvallásommá vált, hogy nem csak a betegséget, hanem a beteget egészében kell kezelni. Nap, mint nap ezzel a hittel és szemlélettel végzem munkámat a betegek testi, lelki épülése és gyógyulása érdekében.

VÁSÁRHELYI KRISZTA

Klinikai gyermek-szakpszichológus, család- és párterapeuta

Főállásban gyerekekkel és szülőkkel foglalkozom a Budaörsi Pedagógiai Szakszolgálatban. E mellet magánrendelésen dolgozom, továbbá felnőtt és gyerek csoportokat vezetek különböző témákban. A családokkal végzett munkámban a beszélgetések, családtörténetek mellett mindig helyet kapnak a nonverbális módszerek is. Gyerekekkel ez a fajta szimbolikus munka alapvető, de sokszor a felnőttek számára is új utakat tudnak nyitni a rajzok, szobrok, képek, játékok. A Panorama Medical Centerben a pár- és családterápiás rendelésre várom mindazokat, akik családi kapcsolataikban éreznek elakadást.

Veres Júlia

Klinikai szakpszichológus, pszichodráma-vezető

Közel tíz éve foglalkozom elsősorban 3-18 év közötti gyermekekkel és családjaikkal (dolgoztam nevelési tanácsadóban, iskolában, óvodában és a gyermekvédelem területén is). A kisebb gyermekek egyéni és csoportos terápiája mellett serdülőkkel és felnőttekkel, szülőkkel is foglalkozom. Gyerekekkel elsősorban játékterápiás megközelítést alkalmazok, serdülők és felnőttek esetén a beszélgetéseket esetenként pszichodramatikus, relaxációs módszerek egészíthetik ki. Az egyéni tanácsadás, terápia mellett pszichodráma csoportokat is vezetek minden korosztály számára. A csoportokban a belső nehézségek mellett a kapcsolati problémákkal tudunk hatékonyan foglalkozni. Képzettségemnek és korábbi tapasztalatimnak megfelelően érzelmi, kapcsolati, beilleszkedési, életvezetési problémákkal, pszichés vagy pszichoszomatikus tünetekkel is fordulhatnak hozzám.

DR. WESZELITS VIOLA PHD

Allergológus, klinikai immunológus, tüdőgyógyász szakorvos

A Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikáján szereztem meg radiológiai alapképzettségemet és szakvizsgámat.13 évig vezettem a Transzplantációs és Sebészeti Klinika radiológia osztályát, ahol hagyományos radiológiai, UH, CT, mammográfia és intervenciós radiológiai vizsgálatokat és beavatkozásokat végeztünk. Munkám során egyre világosabbá vált számomra, hogy a testi problémák kezelése, a diagnosztika és a terápiás lehetőségek hatalmas fejlődése ellenére, gyakran nem hatékony. A testi panaszok hátterében lévő lelki okok feltárása nélkül nem lehet gyógyulást elérni. A hatékony gyógyításhoz elengedhetetlen, hogy az egész embert kezeljük. Örömmel kapcsolódom be a pszichoszomatikus szemléletű Panoráma Medical Center munkájába.

Tudjon meg többet


RÓLUNK


A Panorama Medical Center – Pszichoszomatikus szemléletű Szakrendelő Budapest legújabb magánegészségügyi intézménye. Szakrendelőnkben teljes körű ellátást biztosítunk, kiemelkedő szakmai színvonalon és empátiával, megnyugtató környezetben, a hozzánk forduló pácienseket középpontba helyezve.

Tudjon meg többet

A PSZICHOSZOMATIKUS SZEMLÉLETRŐL


Pszichoszomatikus szemléletű, azaz a testet és lelket egységesen kezelő szakrendelőnkben egyedi, személyre szabott, empatikus és korszerű szakellátásban részesülnek pácienseink. A Panoráma Medical Centert azért hoztuk létre, mert hazánkban nincs hasonló szemléletű és szakmai referenciájú rendelőintézet.

Tudjon meg többet