Foglaljon
időpontot

Foglaljon időpontot

Visszahívást kérek  Visszahívást kérek 
Bezár ×
Elküld
1025 Budapest, Páfrány út 23/b.info@panoramamed.hu /panoramamed
  |  
  |  
  |  
  |  
  |  
Foglaljon
időpontot

Foglaljon időpontot

Visszahívást kérek  Visszahívást kérek 
Bezár ×
Elküld
1025 Budapest, Páfrány út 23/b.
info@panoramamed.hu  /panoramamed
Gyermekgasztroenterológia
Gyermekgasztroenterológia
Betűméret: + -

Gyermekgasztroenterológiai szakrendelésünkön a gyermekek emésztőszerv-rendszeri megbetegedéseinek kivizsgálása zajlik. Speciálisan képzett szakorvos kollégánk a téma szakértője: széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik az eszközös diagnosztika és a terápiák terén is, illetve az ellátás diagnosztikai és terápiás eszközparkja is kiemelkedő.

A leggyakoribb vizsgált kórképek:

  • gyulladásos bélbetegségek (Crohn, colitis ulcerosa),
  • IBS (irritábilis bélszindróma),
  • coeliakia,
  • táplálékallergiák,
  • táplálékintoleranciák,
  • táplálási nehézségek csecsemőknél,kisgyermekeknél,
  • növekedésben való elmaradás kivizsgálása,
  • evészavarok.

Szakorvosi vizsgálat

Első alkalommal minden esetben szakorvosi vizsgálatra és konzultációra kerül sor, ahol a fizikális vizsgálat mellett a kórtörténet felvétele és a további lépések megtervezése történik.

Ultrahang

Amennyiben szakorvos kollégánk szükségesnek tartja, intézményünkben lehetőség van hasi ultrahang elvégzésére, amely sok esetben komoly segítség a diagnózis felállításában. A vizsgálat fájdalommentes, ám időnként szükség lehet éhgyomri vizsgálatra, emiatt lehetséges, hogy az első szakorvosi vizittől eltérő időpontban kerül sor az ultrahang-diagnosztikára.

Vérvétel

A kivizsgálásnak gyakran része a vérvétel. Fontos számunkra, hogy a beavatkozást kíméletesen, a gyermekeket felkészítve végezzük el. Érzéstelenítés céljából lidocainos gélt vagy jégzselét használunk, a nővér munkáját pedig egy kedves méhecske is segíti, hogy eltereljük páciensünk figyelmét, és a méhecske rezgése csökkentse a fájdalomingereket közvetítő rostok működését.

Komplex egészségkonzultáció

Az első szakorvosi vizitet követően a családoknak díjmentesen nyílik lehetősége egészségpszichológiában jártas szakemberrel konzultálni. A megbeszélés során kollégánk felvázolja az adott tünetegyüttesre jellemző problématérképet és tanácsot ad a szükséges életmóddal, valamint a további hatékony gyógymódokkal, terápiás eljárásokkal kapcsolatban. Szükség esetén eszközös beavatkozások előtt a felkészítés is a komplex egészségkonzultáció keretein belül zajlik.

Dietetikai tanácsadás

 A Panorama Medical Centerben a gyermekek gyógyulását dietetikus szakemberek is segítik. Az emésztőszervi panaszok, megbetegedések esetén fontos, hogy átgondoljuk a páciens étkezési szokásait, személyre szabott étrendet alakítsunk ki. Szakrendelőnkben képzett dietetikusok gasztroenterológus szakorvosokkal dolgoznak együtt és közösen alakítják ki a leghatékonyabb gyógymódot.

Eszközös vizsgálatok

Bizonyos tünetek és kórképek esetén szükség lehet a gyomor, illetve a vastagbél eszközös vizsgálatára is. Öt évnél idősebb gyermekek esetén szakrendelőnkben a legkorszerűbb endoszkópos eljárással is lehetőség van a tápcsatorna vizsgálatára. Vizsgálatainkat altatásban, speciálisan képzett gyermek-aneszteziológiai csapat segítségével végezzük. A gyermek a vizsgálat után egy barátságos helyiségben, szülei jelenlétében ébredezhet. A vizsgálatok előtt pszichológiai felkészítésre is lehetőség van, melynek során a gyermek, illetve a szülők egyaránt feltehetik további kérdéseiket. Fontos, hogy a vizsgálathoz speciális felkészülésre van szükség, melyről gasztroenterológus kollégánk, illetve személyes egészségügyi asszisztenseink a beavatkozásokat megelőzően részletes tájékoztatást nyújtanak.

Személyes egészségügyi asszisztencia

Kollégáink az első vizsgálatot megelőzően részletes tájékoztatást nyújtanak szakrendelőnk működéséről, a várható kivizsgálások menetéről. A kivizsgálások folyamán bármilyen kérdéssel fordulhatnak hozzájuk, illetve az esetleges külső vizsgálatok során is segítenek eligazodni Önöknek társintézményeinkben. 


‹ Vissza
Nézzen szét nálunk
Nézzen szét nálunk
Így juthat el hozzánk
Partnereink
Budaörsmed Budaörsi Egészségügyi Központ
MedSpot Alapítvány
Szent János Kórház
Uzsoki utcai Kórház
Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház
Centrum Lab
Semmelweis Egyetem
Eötvös Loránd Tudományegyetem
foglaljorvost.hu
Advance Medical Hungary
Hôpital de l'Enfance de Lausanne
Autistic Art
Forbes
Kaptár
Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikai Társaság
Share@Facebook
Link másolása