Foglaljon
időpontot

Foglaljon időpontot

Visszahívást kérek  Visszahívást kérek 
Bezár ×
Elküld
1025 Budapest, Páfrány út 23/b.info@panoramamed.hu /panoramamed
  |  
  |  
  |  
  |  
  |  
Foglaljon
időpontot

Foglaljon időpontot

Visszahívást kérek  Visszahívást kérek 
Bezár ×
Elküld
1025 Budapest, Páfrány út 23/b.
info@panoramamed.hu  /panoramamed
A komplex egészségpszichológiai konzultációról bővebben
Betűméret: + -

A Panoráma Medical Centerben elérhető komplex egészségkonzultációk szakrendelőnk pszichoszomatikus szemléletét tükrözik. A pszichológusok által vezetett konzultációk célja, hogy szélesebb körben tekintsünk egészségünkre, így a beszélgetések során a mindennapi feszültségek, a hatékony stresszkezelés, az életmóddal kapcsolatos kérdések, illetve társas kapcsolataink is fontos szerepet kapnak.

Milyen esetekben ajánljuk a komplex egészségkonzultáció igénybevételét?

  • fennálló egészségügyi problémák esetén az orvosi kezelés támogatására. Egy krónikus megbetegedéssel való együttélést számos tényező befolyásolhat. Az egészségkonzultációkon közösen térképezzük fel azokat a hatásokat, melyek az orvosi szempontok mellett szerepet játszhatnak a betegség lefolyásában, illetve a tünetek megjelenésében. Áttekintjük a betegség által kiemelten érintett életterületeket (pl.: munkavégzés, társas kapcsolatok), és a kapcsolódó feszültségeket, nehézségeket. Olyan ismeretek és készségek átadására törekszünk, melyek kézzelfogható segítséget jelenthetnek a tünetek menedzselésében és az életmódbeli változásokhoz való sikeres alkalmazkodásban. Bemutatjuk a leggyakrabban alkalmazott stresszcsökkentő módszereket és relaxációs technikákat, illetve tájékoztatást nyújtunk az elérhető pszichológiai kezelési lehetőségekről.
  • életmódváltás elősegítésére. Az egészségkonzultációk segítséget nyújthatnak az orvosi kezelés részeként vagy személyes elhatározás nyomán történő életmódváltás folyamatában (pl.: testmozgás bevezetése, egészségesebb étrend kialakítása). Az alkalmakon célállítás, illetve motivációs napló segítségével határozzuk meg a változás eléréséhez és annak fenntartásához szükséges lépéseket, ugyanakkor az esetleges akadályozó tényezőkre és azok kiküszöbölésére is figyelmet fordítunk. Az életmódváltás bevezetése során az egészségkonzultációk hasznos kiegészítői lehetnek a szakorvossal, illetve a dietetikussal való találkozásoknak.

Továbbá:


‹ Vissza
Nézzen szét nálunk
Nézzen szét nálunk
Így juthat el hozzánk
Partnereink
Budaörsmed Budaörsi Egészségügyi Központ
MedSpot Alapítvány
Szent János Kórház
Uzsoki utcai Kórház
Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház
Centrum Lab
Semmelweis Egyetem
Eötvös Loránd Tudományegyetem
foglaljorvost.hu
Advance Medical Hungary
Hôpital de l'Enfance de Lausanne
Autistic Art
Forbes
Kaptár
Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikai Társaság
Share@Facebook
Link másolása